Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mě to říká , že ve Švédsku už neomarxismus zvítězil. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/428870-svedsky-policista-na-facebooku-vyjmenoval-narodnosti-zlocincu-a-je-v-maleru.html a ti co kritizují policistu : Springare si nicméně vysloužil i kritiku. Lidé ho na sociálních sítích nazývají neonacistou a obviňují ho z rasismu. To ale policista odmítá. „Pokud nemůžete diskutovat o problému kriminality mezi imigranty, aniž by to někdo připisoval rasové propagandě, jsme v pořádném maléru. Potíž je v tom, že o tom nikdo mluvit nechce,“ napsal Peter Springare . Nikdo o tom mluvit nechce protože neomarxistická totalita ve Švédsku vyhrála.

0 0
možnosti

Není to první policista, jež podobné pozoruje, co se takto vyjadřuje k trestným činům a uvádí přesný výčet každodenní práce, jak uvedl veřejně švédský profesor kriminologie Persson. Dále potvrdil, že většina případu má co do činění s podezřelými, co nemají švédský původ.

To, že o tom mluví, je fakt. Místo ho to nestálo a je vyšetřován pro podezření úniků informací z trestné činnosti, jež by mohla mařit vyšetřování těžkých zločinů a to, co je na stole, by mělo skončit u soudu a tam se rozhodnout, říká Persson. To, co tomu brání, je nespokojenost s migrační politikou.

Švédsko je největším liberálním socialismem s velkým zdaněním, takže zkratka k neomarxismu je zavádějící.

To, že ho nazvou někteří lidé rasistou na sociálních sítí, je běžné a zvláště v systému, kde lidé volí sociální liberalismus, stejně jako to, že mu pošlou květiny a někdo ihned začne dělat závěry o cenzuře a neomarxismu. Taktéž to, že politici se snaží problémy bagatelizovat, protože nesou za dané zodpovědnost, z nezvládnutí migrační politiky či přistupují na migrační politiku díky vlastním představám o světě, inkluzi atd., které jim propůjčují i jejich voliči.

Všichni začnou tak vyvozovat vlastní závěry dle toho, co by si přáli za řešení a politiku. Voliči u voleb se mohou vyjádřit. Stěží můžeme chtít po lidech, aby nedělali závěry z čehokoliv podle toho, jaký zrovna zaujímají postoj.

Kdybyste si pustil tu přednášku a nedal hned mínus, tak byste poznal, že o podobném problému mluví i Hlaváč, kdy osmdesátiletý profesor v Německu chtěl před studenty hovořit o inteligenčním kvocientu či predispozicích v sociobiologii dle rasy.

Radikální křídlo studentů na něj pokřikovalo a někdo mu vylil i vodu na hlavu. Neodráží to však politickou korektnost, ale nízké kritické myšlení a schopnost lidí přijímat odlišné názory dle svého vidění světa, kdy každý nazývá věci dle své optiky. I díky tomu si pak lidé volí různé ideje u voleb, protože vidí i jiná řešení problémů a vidí jinak dané problémy ve společnosti.

0 1
možnosti

Jaký dlouhodobý odběratel pátečníků Vás odkáži na pojednání Dr. Jana Hlaváče, jež se věnuje humanitním vědám, který měl přednášku v pátečnících o neomarxismu ve společenskovědní sekci Sisyfos, jež by se Vám mohla líbit a v jeho interpretaci předložených faktů se pravděpodobně najdete. Přeji úspěšné dny.

http://www.patecnici.net/tag/neomarxismus/

0 1
možnosti

A13n36n32a 20Č14e97r42n58á

8. 2. 2017 23:38

Zjednodušeně: extrémní levice je zlo. Ať jsou to marxisti a nacisti nebo neomarxisti a neonacisti.

Ale napsal jste to hezky.

2 0
možnosti

Blíže jsem se seznámil s referencemi na wikipedii, kdo danou interpretaci hlásá a wikipedii edituje, z jakých zdrojů vychází a jaké reference za konspirací ovládání současného dění neomarxisty stojí a co tvrdí:

http://pravyprostor.cz/politicka-korektnost-dusi-svobodu/

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/12274-pravicovy-filozof-soucasny-zapad-siri-nevidanou-zkazenost-a-zvracenost-neni-vetsi-zlo-a-obludnost-eu-je-totalitni-a-rusko-neni-nelidske.aspx

Branislav Michalka, autor protiproudu: http://protiproud.parlamentnilisty.cz/autor/branislav-michalka.htm

Jiří Fuchs, protiproud, katolický filosof:

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/duchovni-svet/751-obeti-medialni-manipulace-jako-snadny-material-prevychovy-mravniho-vedomi-podle-meritek-politicke-korektnosti.htm

http://www.distance.cz/rocnik-2014/4-cislo-2/neodolatelny-neomarxismus

BUCHANAN, Patrick J. Smrt Západu : jak vymírání obyvatel a invaze přistěhovalců ohrožují naši zemi a civilizaci

Kdo je Buchanan? RationalWiki uvádí: http://rationalwiki.org/wiki/Patrick_Buchanan

.

1 1
možnosti

začal jste správně,ale potom..8-o

1 0
možnosti
Foto

Budu se snažit navázat a osvětlit frankfurtskou školu...:-)

3 0
možnosti

Neomarxismus je novodobá nálepka ne delegitimizaci oponenta. Fakticky je lze za neomarxisty považovat pár intelektuálů, kteří třeba v našem prostředí nemají žádné větší slovo - např. Barša nebo Hauser.

4 2
možnosti
Foto

Zanepřímého zakladatele neomarxismu bývá považován Antonio Gramsci, italskýkomunista, jeden z prvních zklamaných vývojem v SSSR., LevTrockij-Bronštejn. Hlavnízásluhy na neomarxismu si nicméně vydobyla nepochybně tzv. frankfurtská školaseskupená kolem Institutu pro sociální výzkum. Ten vznikl v roce 1923 jakoprvní marxisticky orientovaný ústav.

1 0
možnosti
Foto

Ale my se musíme hlásit hrdě k neomarxismu a multikulturalismu, neboť mezi našimi spojenci, bratry ve zbrani jsou jak Turecko, tak i Řecko.

Dvě poznámky: 1) Gramsciho bych mezi neomarxisty neřadil. Naopak bych věnoval pozornost Rogeru Garaudymu a Althuserovi, či jak se to píše.

0 0
možnosti

Pozornost bychom meli venovat spise 'uvadecum' teorie do praxe a zdrojum nadseni i penez.

1 0
možnosti

'Nakousl jste jablko', odlozil, a jako takove predlozil ctenarum. Skoda.

0 0
možnosti

Vidim, zes to napsal hodne dobre, Igore, protoze se hned jeden chytil. A dovolila bych si poznamenat, ze pro me je ted jednotkou neomarxismu jedne stupka [St]. A protoze 1 St je opravdu velke mnozstvi a intenzita neomarxismu, bezne budeme pravdepodobne pouzivat nSt /nanostupka/ v evropskych podminkach, v ostatnim svete si vystacime s pSt /pikostupka/.

2 0
možnosti

jsou-li mé jakékoliv příspěvky a racionální skepticismus, Vámi vnímané jako neomarxistické, budu hrdým nositelem této jednotky ... :))

0 0
možnosti

.... nic nového pod sluncem !,- vono propojit různé filosofické směry se společenským dění obecně (včetně vládnutí) nebylo cizí antice, starověké Číně, středověku či novověku. V této souvislosti je však nutno zmínit, že žádný z hlavních představitelů fil. směrů NIKDY nestanul v čele společenství, národa či státu. Byli to zase jenom a pouze vladaři, panovníci, monarchové, vůdci a lídři,- s přívlastky osvícenců, válečníků, diktátorů, demokratů, ale též psychopatů,- dle výkonu a doby ve které žili. Pozice filosofie byla (je a bude) v reálné politice zcela podružná a stejně tak je chápana masou lidí, kteří nepovažují za nutné se v této oblasti vzdělávat, protože ji zkrátka ve svém životě a profesi nikdy neupotřebí ! A proto současné politiky (lídry) jednoduše dělíme na dobré a špatné,- je nám šumafuk z jakých filosofických "poměrů" vyrostli,- nás zajímá, co dobrého z pozice své funkce mohou zrobit pro lidi a pro svoji zemi!,- ...... a když je řeč o Bruselu, tak z tohoto pohledu nám současná politická reprezentace EU opravdu nemá co nabídnout !

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 756x
Jsem obyčejný občan, který má dlouhodobý zájem o dění kolem sebe a ve světě. Své dojmy vyjadřuji jasně a slušně a doufám, že bych mohl někdy otevřít nový úhel pohledu i vám, čtenářům. Doufám, že se to povede.

Seznam rubrik