Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ano, svoboda tvorby je i svoboda urážet. Nic ve zlém, ale pozdvižení věřících křesťanů proti této divadelní hře (ať je jakkoliv kontroverzní) mi připadá podobně, jako když se arabský svět zbláznil kvůli karikaturám Proroka v dánském listu a zfanatizované davy kvůli tomu pálily na náměstích americké vlajky.

0 1
možnosti
JP

Nemáte pravdu, svoboda končí na hranici, kde omezuje druhého. Dopouštějí se mediálního násilí, porušují hranici mojí svobody.

Ještě chybí Vaše vyjádření, proč by podobné vystoupení na adresu muslimů a stejnopohlavních dvojic nemohlo být v divadle uvedeno?

0 0
možnosti
Foto

jakto že vám nevadí že na zdejším blogu paní Pilloni veřejně uráží hlavu církve a mytí nohou označí za šaškárnu?Papež na „Zelený čtvrtek“ opět zahrál nechutnou frašku a myl a líbal nohy vězňů v Římské věznici.

Zdroj: https://pilloni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=656645

Dora Veselá 20393

V Polsku prý existuje nějaký kněz, který se vytrvale modlí za brzkou smrt papeže. Až do přečtení tohoto článku mi to moc nedávalo smysl. Teď tomu začínám rozumět.

0/0 doporučit 6.4.2018 23:51 reagovat Lukáš Musil 12487 Tomu se říká poselství a k jeho pochopení je potřeba jistá inteligence..... 0/0 doporučit 6.4.2018 21:17 reagovat Petr Martíšek 35528 Jestli ten člověk není náhodou trochu ujetý na nějaký druh fetiše, protože tohle není normální..

0 0
možnosti
Foto

Ježíš je především symbol, ke kterému vzhlíží všichni křesťané a je symbolem jejich víry. Urážet a dehonestovat symbol věřícím křesťanům je známka obecného úpadku mravů a morálky. Nemusíme s něčím souhlasit, ale přesto se k tomu můžeme chovat korektně. Já na Zelňák určitě půjdu.

6 0
možnosti
Foto

Rád se tam s Vámi potkám.

0 0
možnosti
EK

Jak jsem už jednou napsala, máme svobodu, ať si tedy komedianti pořádají pochybné festivaly a tam ať si třeba uříznou vlastní nohu. Ale za svoje. Jediné, co lze státem dotovat je údržba historických divadelních budov. Na všecko ostatní ať si páni umělci vydělají.

5 0
možnosti
LW

V komentářích u článků na toto představení se vždy objevuje, že znevažovat takto islám by si nedovolil, případně, že by proti takovému znevažování islámu byl mnohem větší odpor než proti znevažování křesťanství. Možná mi něco uniká, ale já bych v tom neviděl rozdíl.

Co se týče mého názoru na hru samotnou. Neviděl jsem a v podsatě nic o ní nevím, takže opravdu nemohu soudit zda je to opravdu až taková urážka a zda je samoúčelná nebo je prostředkem k dosažení "vyššího cíle" (tím myslím například přednesení nějaké myšlenky nebo podobně). Nikde se totiž nepíše o čem hra vlastně je, všude čtu jenom, že Ježíš znásilňuje muslimku, což podle mě automaticky neznamená důvod k protestu. Dost záleží na celkovém vyznění hry. Dle mého skromného názoru je to především snaha šokovat a tím si udělat reklamu a ta obrovská vlna odporu tento cíl silně podporuje. Já bych určitě o té hře vůbec nevěděl nebýt těch masivních protestů proti jejímu uvedení.

3 2
možnosti
MK

Dvě věci jsou přes čáru i bez povědomí, o čem hra je (byť je mám): Samotné zneužití Ježíše a v neposlední řadě soulož na otevřené scéně, která šla jistě znázornit bez naturalistické nahoty.

1 0
možnosti

A63n97n42a 43Č62e98r15n56á

16. 5. 2018 15:17

Do divadel chodím, a vybírám si témata. Na toto představení nepůjdu, ale svolávat demonstrace, když stačí se nezúčastnit? 8-o

2 0
možnosti
Foto

Jsou věci, kterých se také jen neúčastním, ale zde se to dotýká mého přesvědčení, mé víry. Proto se ozývám a ozývat budu. Ale rozumím Vám, paní Anno Černá. Nedotýká -li se to ničeho vám "posvátného", není proč se vymezovat veřejně.

5 0
možnosti
AL

Zkrátka je dáváno najevo, že křesťané jsou povinni si enchat ve jménu svobody srát na hlavu a ještě za to zaplatit či poděkovat.

10 0
možnosti
Foto

Žel to tak asi někteří myslí, včetně paní Havelkové. Mnoha slovy neřekla nic, jen projevila svoji nesnášenlivost ke skupině obyvatel... ale její svobodný názor a je fajn, že vím, jak nenávidí křesťany.

Asi jí ten islámský středověk vadí citelně méně.

4 1
možnosti
Foto

Křesťanům, nikdo nebrání dlouhé týdny v Brně demonstrovat po celém v Brně a volat tu z Náměstí svobody, že se máme kát za hříchy lidstva a bát se pomsty Boha za uvedenou inscenaci, mást hlavy lidem nesprávnou interpretací Dublinu IV, mylně sdělovat, jak jsou dětem vymývány mozky sexuální výchovou ve školkách, brojit proti potratům atp. To vše při savých brněnských demosntracích provádí a sbírají při tom podpisy. Pak zas celé dny tiše skučí před divadlem Husa na provázku, aby se to nedávalo, aby se to nedávalo, aby se to nedávalo. Jsou tiší, ale jde z nich hrůza. Občas mám pocit, že se vracíme s těmi jejich teatrálními zvyku a zastrašující rétorikou kamsi do středověku. A Magistrát jim tyto klidné demonstrace povoluje, protože zde máme svobodu náboženského projevu, zatímco oni chtějí zrušit inscenaci, na niž bude moci, protože Husa na Provázku má jen omezený počet křesel do 200 lidí a to 1 x v rámci festivalu. Když to někomu vadí, tak do divadla nejde. Z daní se pdoporuje ledasco a mě spíše vadí, že nejde více peněz na boj s kůrovci a že jde relativně hodně penež na podporu válečných misí. Festivaly jsou jen takové plivnutí. Doufám, že to nepůjde tak daleko, že si křesťané prosadí takový zákon, jenž by jim umožňoval finanční úlevy na platbu daní, protože stát podporuje projekty, jen nejsou v souladu se stanovisky jejich církví. Pokud se někdo dotkne v divadelním představení menšin, LGTB, muslimů, tak se jich dotkne, ale v ČR to nebude řešeno soudně s ohledem na to, že se jedná o umělecký názor. Naštěstí tady nemáme teokracii, jako ji mají v některých islámských zemích.

3 12
možnosti
Foto

R^naprostý souhlas paní Petro-na ten zákaz potratů už si očividně připravují půdu-cituji část s dlouhého komentáře

Josef Pavelka 51772

Zlo ve společnosti, které vzniká z bezbožeckých ideologií, je do nebe volající. Národní socialismus (ten Hitlerův) vraždil Židy (chystal se na Slovany), mezinárodní socialismus (Leninův a Stalinův) všechny svobodné lidi, kteří mu vzdorovali. Dnešní liberální společnost vraždí daleko víc než jejich předchůdci v celém tzv. civilizovaném světě. Tato naše společnost si schválila zákon, že se můžou vraždit nejslabší nevinné lidské bytosti. Jen za jediný rok jich likvidují lékaři ve spolupráci s rodiči a dalšími komplici víc, než bylo obětí za celou 2.světovou válku. Jednání k počatým nenarozeným dětem dělá z naší společnosti požírače vlastních dětí, kterým falešným bohům je obětujeme?

0/0

doporučit

16.5.2018 0:24

0 0
možnosti
MK

No , vážení diskutující, tohle přece vůbec s demokracií nesouvisí. Jde o projev násilí, osobně si myslím že diváci kteří se jdou podívat na znásilnění asi budou trošku podivíni. Ukažte mě normálního člověka který se vydrží dívat na znásilnění...je úplně jedno kdo, koho s kým , prostě pořád to je a bude násilí. S vírou to nijak nesouvisí, můžete namítnout že takové věci se přece stávají, a já vám budu oponovat, že právě proto není potřeba na ně chodit do divadla, tam snad jdete za kulturou;-(

5 0
možnosti
JZ

jestliže někdo bude podivín proto, že šel na představení, kde se i odehraje znásilnění, za co pak považujete ty, co se třeba jdou do kiny podívat na válečný film, zobrazující poněkud drsnější hrůzy, navíc zcela reálné.

1 4
možnosti
JL

Řekl bych, že křesťani mají právo protestovat jako každý jiný - o tom je demokracie. Autor hry je Balkánec a Balkán prožil relativně nedávno krutou válku a boje během 2.světové byly bestiální. Pokud Češi na Frliče nemají nervy vzhledem ke své celkem klidné historii (a vlastně i vzhledem k tomu, že přes nás migrační proud 2015 nesměřoval), ať jeho hry nehrají a ať si je hraje tam, kde to lidi zajímá.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS