Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu. Patřím mezi původně naivní snílky, měl jsem dost jinou představu o vývoji po Listopadu. Počítal jsem i s excesy, ale reálné události předčily i mé nejděsivější sny. A dnes?

Už delší dobu sleduji politické dění spíše jen pro udržení obecného přehledu, politické debaty jsou pro mne nejhorší variantou duševních zvratků.

Nevycházím z údivu, jak krátká a špatná je lidská paměť, jak nepevní jsou lidé ve svých názorech a jak snadno podlehnou slibům mámení, nemluvě o úpadku rozumného uvažování a schopnosti reálně uvažovat. Mydlíme se mezi sebou a s gustem útočíme a ponižujeme bližního v děsivé představě, že jen ten náš guru je ten pravý vůdce (fýrer ;-);-)) a jen on vše spasí a konečně nám budou pečení holubi padat do huby.

Ó, jak bláznivá je to doba, jak šílení lidé.

4 0
možnosti

A97n35n32a 86Č18e82r75n47á

16. 11. 2017 14:22

Jsem ráda, že jsem zažila časy, kdy bylo líp. Roky 1990-1994, než se zase začali vracet komunisti do politiky...

To jsem se cítila naprosto svobodně. Sice bez peněz, protože uvolňování cen bylo rychlejší, než růst platů, ale ta za komančů nepoznaná svoboda. Super.

Dnes se máme hmotně nejlíp, jak jsme se kdy měli, nezaměstnanost nizoučká, ale komunisti jsou zpět a šrouby se utahují.

4 0
možnosti
Foto

V jednom se, bohužel, mýlíte. Kom z politiky nikdy neodešli a nikdy nepustili ,,své otěže", neb mnozí z nich byli na změny již dávno ,,předpřipraveni":-/

5 0
možnosti
VD

Proti tomu, co jste napsal není co říct, je tomu tak.

Ale je to anomálie nebo zákonitost?

Neznáme to náhodou už doby předcházející?

Neindikuje to, že polistopadový režim se už stabilizoval, nabral silu a současně si vygeneroval nový rozvojový a politický potenciál?

V důsledku čehož se polistopadové politické síly jeví jako vyčerpané, že ztratily svůj progres, jsou za zenitem a v obavách o ztrátu své moc využívají vždy osvědčené prostředky a praktiky?

I to, že se diskreditují v očích veřejnosti, jim zřejmě stojí za to, co platilo také před listopadem 89, "jen tak se nedáme, nás nedostanou, díky za každý den na našich židlích".

:-)

3 0
možnosti

Úřednice na ONV v sobotu 18.listopadu mě rozesmála. Ostatní nekomentuji, každý má právo na svůj názor.

3 0
možnosti
PB

Jo, to pobavilo.

Ale po těch letech - den sem den tam.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS