Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zamyšlení nad vlajkami a hvězdami

V poslední době mi několikrát na monitoru naskočila modrá vlajka se stříbrnými hvězdami a nápisem I Love EU.... Přimělo mne to k zamyšlení nad touto vyjádřenou láskou a rád bych se o toto zamyšlení s vámi podělil.

   Když jsme jako ČR vstupovali do EU, viděl jsem v tom pro naši malou zemi mnohé klady - a to i v rámci slibovaných aktivit EU do budoucnosti. NIKDY jsem nebyl rusofilem a moje směřování lidské i politické bylo vždy prozápadní. Proto jsem také v rádmci Charty i jiných nezávislých struktur za komunismu vždy hájil občanské a lidské práva a svobody. Ale v současné době (a píši to s bolestí u srdce) vidím porušování lidských práv a svobod, znevýhodňování obyvatel EU (na úkor těch, kdo přicházejí buď "za lepším", nebo ovládnout Evropu), hlavně ze strany vedení EU, EK, EP a mnoha národních vlád, které přejímají mnohdy tupě nařízení z Bruselu a jednají "papežštěji než papež".

   Optika náhledu, jež je nám vnucována velmi umně prováděnou propagandou, je podobná, jak za komunismu, jen v opačném gardu. Jediným zlem (ale odporným, zavrženíhodným, navíc s touhou nás porobit a zničit) je to, které přichází z Moskvy - pardon, nelze pro naše Zemanofoby opominout Peking :) - a všechno dobré k nám spolu se zvuky Ódy na radost přichází z Bruselu, potažmo z Berlína či Paříže.Do osy zla jsme si jen tak mimochodem vřadili USA a Británii, které nenaskočily na vlnu jediného dobra, pravdy a lásky z Bruselu.

   A jaká je dle mého názoru skutečnost? Jistě, Rusko se, logicky, snaží uchovat si sféry vlivu. A užívá k tomu všechny možné propagandistické metody, včetně webů. Z takových žádný soudný člověk nesdílí, maximálně proto, aby se s přáteli zasmál nad bláboly, tam uveřejněnými. Ale ouha.... Začínají vznikat celé úřady, celá ministerstva pravdy a lásky, neziskové organizace a další spolky, které se zabývají ne tím, aby vychovávaly lidi a nechávali jim svobodný přístup a možnost výběru. Oni nás k těmto informacím ani nepustí, protože my, hloupí obyvatelé vzdělané Evropy, bychom tomu mohli, nedej Brusel, podlehnout. Tudíž se začne cenzurovat, co se k obyvatelům může (nebo smí ?) dostat a z těch úřadů, šířících pravdu a lásku, budeme lidem předkládat tak upravené informace (nazveme to korektností, ač se vlastně jedná o zkreslení a někdy až zatajení), jak bychom si představovali, že by to měli lidi vidět. Navíc jim to smícháme s komentářem, v němž podstata informace často zmizí docela a je z toho "objektivní" žurnalistika. Opravdu je tohle demokracie a svoboda? Tahle metoda podle mne není omluvitelná ani bojem s terorismem, kde by šlo jen o určitý segment, ale sotva o názory protibruselské...

Velký problém je Brusel. Zde sedí ve vedení EU mnozí, kteří v domácí politice postupně propadli a byli s velkou radostí přijati do Bruselu jako posily. Moje představa posil jsou úspěšní mladí manažeři. Tito lidé a přebujelý aparát kolem nich by měli dělat vše pro blaho a ochranu obyvatel EU. Názornou ukázkou kvality této práce je migrační krize, kdy už dlouhou dobu před jejím propuknutím byla EU na rizika upozorňována, ale když krize nastala, náhle se nám díky jisté demokratické vůdkyni uprostřed Schengenu ocitly statisíce lidí bez řádného ověření totožnosti, z nichž mnozí se dodnes pohybují neznámo kde. Díky této kvalitní práci se nyní zjišťuje, že v mnoha zemích (např. Švédsko a Německo mj.) jsou nyní tisíce militantních islamistů (užívám schválně oficiální termín, nejsem totiž ani xenofob a ani rasista). Moudré hlavy v EU vedou dlouhé debaty na téma přebalovacích pultů na pánských WC, ale nějak zapadá, že EU podporuje miliardami ročně antisemitské palestinské teroristy.. Stejně tak se příliš nemluví o tom, jak protiizraelské postoje EU zaujímá - pro mne osobně je Izrael jediným našim spojencem v dané části světa, jediným věrohodným.

    Nemohu vnitřně souhlasit se snahou EU urychlit federalizaci (mnohdy až potajmu, nenápadně), protože tím by národní státy ztratily poslední zbytky suverenity a občanům by byla definitivně zavřena ústa. Brusel by rozhodoval o bytí či nebytí každého z nás. Stejný pocit mám i z tvorby "armády EU". Pokud by nějakou její složku měla vést přítelkyna teroristy Arafata, marxistka paní Mogherini, stává se pro mne spíš bezpečnostním rizikem, než zárukou bezpečí. Základem naší bezpečnosti je a mělo by zůstat NATO.

   A nyní jen na závěr: Ještě nedávno jsem byl obhájcem reformovatelnosti EU. Pořád doufám, že pokud by se do vedoucích pozic v jejích orgánech dostali mladí, schopní manažeři a vymetli většinu nesmyslně velkého aparátu, pokud by byli ochotni a schopni vrátit EU k těm ideálům z doby před naším vstupem, ještě je šance. Ale jak pozoruji styl, kterým vedení EU jedná, ztrácím naději a potom mi ani ta Óda na radost nepomůže k důvěře...

Autor: Igor Tesařík | pondělí 26.6.2017 13:02 | karma článku: 22,12 | přečteno: 443x
  • Další články autora

Igor Tesařík

Zamyšlení nad posledními dny u nás i ve světě

Rád bych zde shrnul události posledních dní a svůj pohled na ně. Netvrdím, že jsem jediný s Pravdou a láskou v srdci, to nechám jiným, kteří na tom staví své politické ambice a ovládají lidi, ale chci se zamyslet nad současností.

24.4.2019 v 21:26 | Karma: 37,42 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Společnost

Igor Tesařík

Tady Kotas- mám dotaz ? Co se stalo s Dubčekem ?

Krátké zamyšlení nad stylem, s nímž nám postupně mizí blogeři, jejichž příspěvky byly tematické, politické a k věci. Navíc měli vhled do problematiky a byli právě proto lidmi hodně čteni a oslovováni

29.3.2019 v 15:30 | Karma: 28,52 | Přečteno: 933x | Diskuse| Hyde park

Igor Tesařík

Smíme vůbec být hrdí ???

Krátké zamyšlení nad současností...Smíme být hrdí na staletími prověřené hodnoty ? Chceme cenzuru ? Neměli bychom se svými názory smět jít veřejně do diskuse a nést si za ně buď pochvalu či odsudek ?

8.1.2019 v 22:05 | Karma: 27,09 | Přečteno: 507x | Diskuse| Politika

Igor Tesařík

Svoboda tvorby - svoboda urážet ?

Nedávno se na mne obrátili přátelé z křesťanských kruhů. V Brně se má v rámci divadelního festivalu provozovat hra režiséra Olivera Frljiče Naše násilí, vaše násilí.... Rád bych se nad vším, co s hrou souvisí, zamyslel.

16.5.2018 v 12:19 | Karma: 35,05 | Přečteno: 1190x | Diskuse| Občanské aktivity

Igor Tesařík

Prezidentská volba

Co se to děje s našim národem ? Proč tolik nesnášenlivosti, agresivity a vulgarity. Opravdu je to jen o osobách, z nichž jedna bude s nejvyšší pravděpodobností sedět 5 let na Hradě v pozici prezidenta ČR ? Nu, nemyslím si to ...

25.1.2018 v 11:09 | Karma: 19,59 | Přečteno: 528x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Lídr kandidátky AfD propustí asistenta podezřelého ze špionáže, do voleb půjde

24. dubna 2024  10:12,  aktualizováno  10:32

Europoslanec a lídr kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) Maximilian Krah i přes obvinění svého...

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. dubna 2024  10:22

Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě...

Vyberte si jednotku a pozici. Ukrajina se snaží nalákat nové rekruty

24. dubna 2024  10:01

Daleko od zákopů, v nových centrech po celé Ukrajině, nabízejí civilní náboráři vyzbrojení...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 756x
Jsem obyčejný občan, který má dlouhodobý zájem o dění kolem sebe a ve světě. Své dojmy vyjadřuji jasně a slušně a doufám, že bych mohl někdy otevřít nový úhel pohledu i vám, čtenářům. Doufám, že se to povede.

Seznam rubrik